especialbolonya: «El ministerio» contraataca

extret de especialbolonya

Rectors: «Sin becas, la credibilidad de Bolonia está en entredicho»
ZP: «En el debate de estos días he reflexionado y vamos a hacer algún cambio: más becas y reconsiderar algunas cosas en lo que afecta a humanidades»

Ahir la senyora Garmendia anuncià que el Govern Espanyol ha preparat un seguit de mesures “per pal·liar” (més aviat pedaços per a tapar les fuites) l’implantació de Bolonya a l’Estat espanyol.

Un Plan E per a les Universitats?:

Una de les altres mesures, aquest cop dirigida als rectors, els quals demanaven 100M€, és la d’una inversió de 87M€. Si posem les xifres fora de context, semblen enormes, però val a dir que es queden curts, 50 universitats públiques, surt a 1,74M€ per barba i la majoria d’universitats acumulen dèficits de 20M€ (UAB) fins a 100M€ (UB), deixant de banda que això no pal·liaria el dèficit que tenen les universitats, anem a veure com s’invertiran els diners:

  • 25M€ seran per a “les alumnes avantatjades”, aquelles que s’adaptin quan abans millor a Bolonya. Si no fa més d’un any dels Fets de Lletres, molt ens temem que la facultat de Lletres de la UAB NO serà l’única en aprovar plans d’estudi de manera irregular. A part d’això, que s’en ha fet del “principi d’equitat i solidaritat” del que tant parlen quan els interessa?
  • Dels 62M € restants es parla que són per a «infraestructures, adaptar la docència, els materials…», vaja, caldrà veure en què es concreta. Però insistim que amb això ens quedem curts de cara a una remodelació de la docència (com farem la atenció personalitzada, les tutoritzacions?) i les infraestructures.
  • L’altre misteri és que aquests diners venen del pressupost del ministeri de Ciència i Innovació, lògic, el problema rau en que des d’Economia es van negar a donar-los més fons en el seu moment, d’algun lloc han hagut de retallar, no? (No creiem que sigui del catering).

En definitiva, que es queda molt curta l’iniciativa. Vist això volem recordar que tal com s’especifica a la LOU la societat (anònima) està disposada a subvencionar les universitats, atenent a certes condicions, clar. En altres paraules, ara que les universitats es veuen ofegades pels dèficits i a punt del col·lapse, proliferen convenis amb el sector privat.

“Informem sobre que és Bolonya”:

Al mes pur estil d’en Goebbels: “si no pots negar les males notícies, inventa’t d’altres per a distreure”, una de les altres iniciatives preses per l’Executiu és la de llançar una campanya d’Informació sobre què és Bolonya, vaja, encara recordem “a los García” que amb l’euro «els preus seguirien igual». I quan la cosa va xunga i no funciona sempre pots pagar a mercenaris perquè fabriquin rumors i “bulos” o bé tindre amics a la premsa.

Tot això deixa entreveure les següents coses:

La primera de totes és que el govern destini 118M€ EXCLUSIVAMENT per intentar callar-nos es un símptoma de fortalesa del moviment, això vol dir que si estan disposats a perdre aquesta burrada de diners només per callar-nos i és que saben perfectament que si les coses van a més poden perdre més coses. La segona és que clarament es tracta d’un gest de cara a la galeria, insuficient per als problemes que patim i, com deia l’Ovidi, que ja no volem les engrunes volem el pa sencer. Ara més que mai cal lluitar per derogar la LOU d’Aznar i ZP, els Reials Decrets i la LUC i que l’administració sàpiga que el que no volem: ni extraordinàries ni préstecs, volem beques amb les que tothom pugui accedir a l’educació superior i que volem una universitat pública i de qualitat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s